Actueel >>

Belangrijk bericht Missie A Statement by A.F.O.
Wij ontvangen e-mails met vragen over de Serious Crime Missie, maar wij mogen absoluut GEEN informatie geven. Het is een strikt geheime zaak waarbij diverse belangrijke instanties betrokken zijn. Wij mogen de geheime inlog van het Ministerie niet gegeven. Voor vragen neem je contact op met Noi92, www.noi92.com. Het MVGZ vraagt jullie om uiterst zorgvuldig met deze zaak om te gaan, alleen voor Spyctive Members is deze Missie toegankelijk. Je kunt via de website van Noi92 je aanmelden als Spyctive Member.

Nieuwe Task Force Agents gezocht
De afgelopen maanden hebben wij van een aantal Task Force Agents afscheid genomen. Na een dienstverband van 30 en 35 jaar kunnen deze Task Force Agents genieten van hun welverdiende pensioen. Wij beginnen dan ook over 2 maanden met de nieuwe selectieronde voor TFA's; Task Force Agents. Het MVGZ is op zoek naar Nederlandse agenten of beveiligingsmedewerkers, zowel mannen als vrouwen, die een zo normaal mogelijke baan hebben als agent of beveiligingsmedewerker, maar gemiddeld 1 keer per maand opgeroepen kunnen worden voor een geheime missie. Deze missies worden bijna altijd in Nederland uitgevoerd, duren niet langer dan een halve of een hele dag en hebben veelal te maken met onderzoeken, afluisteren en/of schaduwen. Stuur je CV samen met een pasfoto naar personeel@ministerievangeheimezaken.nl.

MVGZ onderzoekt mogelijkheid toepassen OPTAG
Het MVGZ is een onderzoek gestart naar de mogelijkheden om de veiligheid van het vliegverkeer te bevorderen. Één van de mogelijkheden is het toepassen van OPTAG. MVGZ onderzoekt of het mogelijk is dat vliegtickets worden voorzien van een chip zodat ook op luchthavens in de gaten kan worden gehouden waar de passagiers zich bevinden. De identificatiechip op het ticket kan van een afstand van twintig meter worden afgelezen. Hierdoor kan op één meter afstand in de gaten worden gehouden waar de reiziger op dat moment is. Het contact met de chip gebeurt via radiosignalen, de chip is dus niet zichtbaar op het ticket. Het MVGZ hoopt hiermee een succes te boeken en wil op deze wijze een belangrijke bijdrage leveren aan het bestrijden van terroristische aanslagen. Op dit moment worden er testen op diverse luchthaven over de gehele wereld uitgevoerd. Zodra de onderzoeksresultaten bekend zijn, zullen wij dit publiceren.

Traceerbaar?
Twee medewerkers van een Amerikaans beveiligingsbedrijf hebben zich vrijwillig laten injecteren met een chip (RFID Chip) die radiografische signalen kan zenden en ontvangen. Hierdoor kan het beveiligingsbedrijf op de voet volgen waar de twee medewerkers zich bevinden. Het MVGZ ziet hier diverse mogelijkheden in en kijkt of dit voor Nederland toepasbaar is.


 

 

Copyright 2004 Ministerie van Gehieme Zaken      I     Disclaimer